Hoe gaan wij als fokker te werk?


Wat vinden wij bij het fokken belangrijk?

 

Allereerst fokken wij niet zomaar nestjes... Er lopen op deze wereld al genoeg zielige hondjes rond. Als we een nestje fokken willen we er zeker van zijn dat we onze tijd er zo optimaal kunnen insteken. Zodat we goede, lieve gezinshonden kunnen voortbrengen.

 

Voor we een reu zoeken bij een bepaalde teef, laten we deze teef testen op:

* Heupdysplasie

* hartproblemen

* PRA (gentest in Amerika)

* FN (gentest in Amerika)

* Jaarlijkse oogtesten

 

Elke combinatie moeder-vader die wij maken is een overwogen beslissing. Wij selecteren een reu kijkend naar het karakter en de rasstandaard... Karakter en een goede gezondheid van de reu is voor ons belangrijk...
Onze pups hebben allemaal een stamboom van Sint Hubertus.

 

Als de pups geboren zijn, zijn we al vanaf het begin bezig met de ontwikkeling en het socialiseren van de pups. Vanaf dag 1 volgen wij het bio-sensor-programma ons opgegeven door dierengedragstherapeut Dany Grosemans. Dit zijn 5 eenvoudige oefeningen die we met elke pup doen om zo het cardio-vasculair systeem te stimuleren. Het is bewezen dat pups die al vroeg deze oefeningen ondergaan een betere weerstand hebben en een hogere stress-resistentie vertonen.

 

Als de pups ongeveer 3 - 4 weken zijn, proberen we ze aan zoveel mogelijke situaties te laten gewennen:

* Vanaf 3 weken zetten de pups hun eerste stapjes al buiten.

 

* We gaan op bezoek in een school. (verschillende keren)

 

* We maken ritjes met de auto.

 

* We zetten de pups op de trimtafel voor hun verzorging.

 

* Onze kinderen zijn vaak bezig met de pups om ze zo te laten

gewennen aan het gemanipuleerd worden.

 

* De pups komen in contact met onze andere honden.

 

* De pups worden gestimuleerd om hun behoefte buiten te doen.
(Bij vertrek zijn de pups voor 90% zindelijk!)

 

* De pups maken kennis met allerlei geluiden van binnenshuis en

buitenshuis.

 

* ...

 

De pups krijgen hier ook uitsluitend rauwe voeding te eten. Wij hebben hier héél goede ervaringen mee. Ze krijgen van ons geen brokken. Bij vertrek krijgen ook de pups gratis eten mee voor een kleine maand.

 

Als de pups 7 weken oud zijn. Laten wij gedragstesten afnemen door een ervaren dierengedragstherapeut.

Waarom doen we dit?

Een Engelse Cocker is geen gemakkelijke hond van karakter. We kennen verschillende gedragstherapeuten die allemaal al veel cockertjes hebben moeten behandelen. De éénkleurige cockers zijn nu eenmaal minder gemakkelijk dan andere honden. Dat is iets waar wij eerlijk in zijn.

Om mensen toch een goede start te geven, hebben wij in de eerste plaats al voor de geboorte gekeken naar het karakter van de moeder en de vader. Al weet men dit nooit voor 100% zeker... Na de geboorte zijn de gedragstesten een belangrijke manier om de karakters van de pups te bepalen. Zo kunnen wij de pups goed plaatsen bij hun nieuwe gezin. Elke nieuwe eigenaar krijgt hiervan een rapport met daarop ook tips naar de opvoeding van hun pup. Als de nieuwe eigenaar deze goed opvolgt merken wij dat er op deze manier bijna geen opvoedings- en gedragsproblemen meer opduiken. Als er zich toch problemen voordoen, zijn wij altijd beschikbaar om dit samen met de nieuwe eigenaars op te lossen.

 

Bij vertrek:

* hebben de pups hun eerste vaccinaties gehad.

* zijn de pups al verschillende keren ontwormd.

* krijgen de pups allemaal een Europees paspoort mee.

* krijgen alle pups voeding mee voor een kleine maand.

* krijgen de nieuwe eigenaars een puppygids mee met

nuttige tips ivm het ras en opvoeding.

* krijgen alle pups een halsband en een leiband mee.

* krijgen de nieuwe eigenaars het rapport van de

gedragstest mee.

 

Na het vertrek worden uiteraard de stambomen aangevraagd. Deze proberen we ook altijd persoonlijk af te geven aan de mensen. Ze worden niet per post verstuurd.

 

We vinden het ook belangrijk dat er nog contacten zijn met de nieuwe eigenaars na het vertrek van de pup. We staan altijd klaar voor raad ivm voeding en opvoeding...

 

Dit is in een notendop hoe wij het fokken zien. Dit is wat ons onderscheid van andere fokkers die per gelegenheid eens een nestje hebben of fokkers die aan een spotprijs hun pups op diverse verkoopssites aanbieden...

 

Indien u hier rond vragen heeft, mag u altijd contact opnemen met ons...

Wil u meer zien en lezen, kijkt u dan zeker eens bij de rubriek puppy's naar onze nestjes en onze verwachte nestjes of bij de foto's naar onze nakomelingen.